Despre Virtualia

Cenaclul Virtualia s-a născut într-o seară din iarna lui 2003, când Almei i-a trecut prin cap ideea de a desfăşura în Iaşi, la Casa Pogor, un cenaclu de literatură unde să se întâlnească prietenii de pe site-ul http://www.poezie.ro. Numele de Virtualia a fost dat de naşa Vio şi „aprobat” de domnul Mihai Leoveanu, cel care a dat suflu vital cenaclului.

Prima întâlnire cu câţiva membri ai acelui site a fost pe 8 februarie 2003, în hrubele de la Casa Pogor… când zăpada era cât casa…

Cenaclul a fost înscris în programul cultural al Muzeului Literaturii Române, încă de la prima ediţie.

La ediţiile Cenaclului au participat poeţi din ţară şi chiar din străinătate, din Republica Moldova şi Germania.

Acum, Cenaclul Virtualia aparţine în exclusivitate Muzeului Literaturii Române Iaşi şi are ca ţintă promovarea literaturii de calitate şi a artelor frumoase în general.

Membrii Cenaclului Virtualia vă aşteaptă în fiecare an, la Casa Pogor din Iaşi, pentru a celebra poezia şi frumosul.

„Virtualia nu este a voastră, nu este a noastră, ci a tuturor celor ce iubesc cuvântul spus şi scris, a celor ce nu ţin cont pe unde îţi preumbli scrisul, a celor ce iubesc…. Moldova, fiindcă aşa cum a spus marele Ştefan, nici ea nu este a noastră, ci a urmaşilor, urmaşilor noştri… Vă aşteptăm la Iaşi cu sau fără poezie!” (Maria Prochipiuc)

Anunțuri

3 comentarii

 1. Martie 24, 2007 la 10:13 am

  “Virtualia nu este a voastră, nu este a noastră, ci a tuturor celor ce iubesc cuvântul spus şi scris, a celor ce nu ţin cont pe unde îţi preumbli scrisul, a celor ce iubesc…. Moldova, fiindcă aşa cum a spus marele Ştefan, nici ea nu este a noastră, ci a urmaşilor, urmaşilor noştri… Vă aşteptăm la Iaşi cu sau fără poezie!” (Maria Prochipiuc)

  Superb!!! 🙂 abia astept sa ne revedem! Multumesc Alma, multumesc Dan Negru, multumesc poeziei din cantec si cantecului din poezie, multumesc Moldova!
  Va imbratisez cu drag,
  Ramy

 2. virtualia said,

  Martie 28, 2007 la 2:59 pm

  Si eu abia astept sa ne revedem! Ma bucur ca ai scris aici. Cu drag.

 3. Februarie 5, 2009 la 2:40 pm

  Într-o lume sortitǎ parcǎ abandonǎrii în haos, în care adevǎrata crizǎ este cea din suflete, avem nevoie de poezie. Cred în puterea cuvintelor care ne reamintesc cine suntem. Eliberate miraculos din cacofonia generalǎ sunt urmele pe care putem pǎşi în siguranţǎ atunci când cǎutǎm Calea ce duce spre Viaţǎ. Sper cǎ, ajutându-ne unii pe alţii, O vom gǎsi. Toţi.

  Cu speranţa unei viitoare colaborǎri,

  Madalina Grama Toma –


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: