Virtualia V

A cincea ediţie a Cenaclului Virtualia – http://www.poezie.ro la Iaşi s-a desfăşurat în după-amiaza zilei de 28 mai 2005, începând cu ora 16, la Galeriile Pod Pogor din Casa Pogor Iaşi, sub găzduirea Muzeului Literaturii Române.

Cenaclul a început cu prezentarea volumului de versuri al lui Cătălin Ştefan, din Iaşi. Apoi, domnul Adi Cristi a felicitat autorii de pe site-ul poezie.ro, care au fost publicaţi în Symposion-ul ieşean. De asemenea, Domnul Adi Cristi a precizat că în curând va apărea o antologie în care vor fi publicaţi toţi autorii debutaţi în Symposion, antologie finanţată în întregime de către domnia-sa şi Trustul de presă „24 ORE” din Iaşi.

„Niciodată pe nume” este titlul – fără majuscule – al volumului Silviei Caloianu, lansat şi în Podul Pogor. Volumul de versuri a fost prezentat de către domnul Marius Chelaru de la revista de cultură „Convorbiri literare” din Iaşi. Ca şi la Chişinău, Silvia nu a dorit să recite nici un poem din volumul său. Poate la următorul.

În continuare, au fost recitate poeme de pe site şi incluse în volumul de cenaclu „Virtualia 4”, apărut în Editura PIM Iaşi. Poemele au fost citite „la prima vedere”, de pe „papirusuri” colorate, purtând sigla cenaclului şi din „Virtualia 4”.

Recitalurile de chitară şi voce, susţinute de Răzvan Duţă şi Şerban Axinte, au captivat auditoriul.

Programul membrilor Asociaţiei Studenţilor Francofoni din Iaşi, moderator – Ştefania Pavelescu, s-a derulat cu poeme în limba franceză. De asemenea, colegii de pe Agonia France au dorit să recite şi texte din „urna colorată”.

*

De remarcat au fost recitările Cameliei Petre, cu o dicţie desăvârşită, poemul „Povestiri de la Şipot” al lui Victor Turburea în recitarea lui Mircea Iosub, „Manifestul Român” al lui Florian Silişteanu (Director încă de la prima ediţie a Virtualiei), vocea lui Şerban Axinte, cu trei piese acompaniate la chitară de Răzvan Duţă, prezenţa frumoasă a poeziştilor din Chişinău, aerul condiţionat deschis abia în a doua jumătate a cenaclului, lipsa emoţiilor la microfon, lipsa de locuri la cocktail, lipsa lui Mihai Leoveanu şi a Dianei & Dan Mitruţ, dar bucuria de a avea printre participanţi pe „veteranii de virtualie” Florina Daniela Bordieanu, Adriana Mihăiţă, Silvia Caloianu, Dana Ştefan, Iuliana Benedit, Camelia Petre, Liviu Nanu, Florian Silişteanu, Bogdan Groza, Lucian Muşet şi oaspeţi noi, Victoria Nichita, Adriana-Marilena Simionescu, Ina Voivozeanu, Mihai Zabet, Florin Bratu, Sorin Teodoriu, Andrei Gamarţ, Victor Neaga şi Bogdan Stavar.

*

Mulţumiri:

Doamnei Oana Coşereanu şi domnului Lucian Vasiliu, pentru găzduirea cenaclului Virtualia în programul cultural al Muzeului Literaturii Române.

Domnului Adi Cristi, pentru publicarea poeziştilor în Symposion-ul ieşean.

Victoriei Nichita şi Danei Stănescu pentru ajutorul acordat în alcătuirea volumului de cenaclu „Virtualia 4”.

Lui Virgil Titarenco pentru realizarea grafică a copertei volumului de cenaclu.

Danielei Bordieanu pentru ecusoane şi ajutorul acordat în organizarea cenaclului.

Lui Carmen Anghelina şi Victoriei Nichita prin amabilitatea cărora am putut avea frumosul cocktail de după cenaclu.

Celor care aţi venit de atât de departe, la Iaşi.

Comunităţii poezie.ro din Iaşi, pentru întreaga organizare.

*

Personal, aş dori să mulţumesc Nichitei, Florinei şi lui Liviu pentru simpatica Diplomă oferită, Florinei, din nou, şi Elei pentru susţinere psihică, Mariei pentru ajutorul în organizarea efectivă a cenaclului, mamei pentru corectura finală a volumului de cenaclu şi lui Virgil pentru sfaturile înţelepte.
Cu drag.


Reclame

Un comentariu

  1. Caly said,

    martie 22, 2008 la 12:07 am

    FELICITARI!


Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: